Referenties


Over FNG:
FNG is een sterk groeiende beursgenoteerde (AMEX) modegroep die kleding en schoenen voor zowel dames, kinderen als heren ontwerpt en verdeelt via eigen conceptstores op toplocaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multi-merkenwinkels in binnen- en buitenland. FNG heeft meer dan 3000 medewerkers die samen een omzet van ca. EUR 500 mio realiseren.

FNG merken zijn onder andere Miss Etam, Promiss, Claudia Sträter, Expresso Fashion en Steps.

Dienstverlening Binamics:
Binamics verwerkt verkoop-, inkoop- en voorraaddata van FNG merken tot geïntegreerde management informatie met tal van stuurvariabelen. Daarmee ontstaat een goed beeld over de performance van de merken in de diverse verkoopkanalen en locaties. Het systeem van Binamics wordt gebruikt door zowel management en analisten op het hoofdkantoor als regio en filiaal management op de verkooplocaties.

Senior Business Intelligence analist Gert-Jan van Schie :
“FNG Services werkt nu 1,5 jaar samen met Binamics om onze informatie-voorziening te verbeteren en uit te breiden. Zij hebben zich laten zien als een flexibele, en pragmatische BI-partner, bij wie het daadwerkelijk benutten van de data voorop staat.”


D-reizen logoOver D-rt groep:
In mei 2014 van dit jaar fuseerden de reisorganisaties D-reizen en VakantieXperts tot de D-rt Groep B.V., die daarmee on- en offline marktleider werd in Nederland. D-reizen en VakantieXperts bieden beiden een zeer breed en onafhankelijk vakantieaanbod, met daaraan gekoppeld een onafhankelijke prijs. De D-rt Groep B.V. is onderdeel van RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH, de Duitse reisonderneming, die behalve in Nederland ook actief is in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg met in totaal circa 7.500 reisbureaus.

Dienstverlening Binamics:
Binamics voorziet hoofdkantoor en de aangesloten winkels van informatie op financieel vlak, omzet en provisie. Dankzij verbindingen met BAS van Fadiro en Exact verrijkt Binamics de binnenkomende gegevens tot bruikbare managementinformatie voor zowel het hoofdkantoor als de reisbureaus en franchisenemers. Reisbureaus kunnen zich nog beter spiegelen aan de resultaten van hun collega’s. Daarnaast kan door het inzicht in klantboekingen bijvoorbeeld direct marketing gerichter worden ingezet

CEO dhr. W. van den Hoogen :
“Toen wij in mei D-reizen en VakantieXperts bundelden tot de D-rt Groep, was ons doel voor beide organisaties een grotere slagkracht en toename van de synergie. Onze keuze voor Binamics is daarom een logisch gevolg. In de backoffice wordt onze efficiency verhoogd, managementinformatie verdiept en aansturingsmogelijkheden verder verfijnd.”


Over Fair:
Fair Bewaking is onderdeel van de Fair Groep, deze verzorgt naast bewakingsdiensten ook schoonmaak en bedrijfsdiensten (www.fairgroep.nl).

Dienstverlening Binamics:
Binamics gaat de komende jaren management rapportage verzorgen voor Fair Bewaking en haar klanten

Directeur dhr. D.R. Juch:
“Fair Bewaking hecht grote waarde aan de rapportages van Binamics juist omdat de dienstverlening van Fair veelal in de nacht plaatsvindt en klanten de dienstverlening dus slecht kunnen zien. Door een steeds betere rapportage krijgt de klant meer inzicht in de kwaliteit van de dienstverlening.”


Over Life & Garden:
Life & Garden is de snelst groeiende tuincentrumformule die staat voor Genieten van het leven in en om het huis voor jezelf en voor je naasten. Met duidelijke assortimentskeuzes voor het aankleden van huis en tuin is gekozen voor de vrouw als belangrijkste doelgroep. Kernwaarden van de formule zijn dan ook: vrouwelijk, enthousiasme door inspiratie, eerlijk en vakmanschap. Life & Garden brengt een combinatie van eigen lifestyle georiënteerde eigen merken en bekende A-merken met natuurlijk het prachtige en eerlijke groen van planten voor binnen en buiten.

Dienstverlening Binamics:
Binamics koppelt de kassa informatie met gegevens uit het financiële systeem. Daardoor krijgt de ondernemer niet alleen een goed beeld van de omzet maar heeft ook steeds een actueel beeld van het bedrijfsresultaat.
Naast het aansturen van de eigen onderneming is er volop benchmark informatie beschikbaar voor de ondernemer (hoe doe ik het t.o.v. mijn collega ?) en voor het hoofdkantoor (hoe doet de individuele ondernemer het t.o.v. het formule gemiddelde ?)

Algemeen directeur dhr. P Kleinbussink:
“Samen met Binamics is een Management informatie systeem ontwikkeld, waarbij de kassagegevens gekoppeld worden aan de boekhouding, zodat de aangesloten ondernemers perfecte management informatie hebben voor het aansturen of bijsturen van hun onderneming.”


Over GFK retail and Technology Benelux B.V.:
GFK Retail and Technology maakt deel uit van de internationale – en beursgenoteerde – GfK Group. De divisie is specialist in het in kaart brengen en volgen van trends, product- en marktontwikkelingen, gebaseerd op feitelijke verkopen van de retail aan de consument.

Dienstverlening Binamics:
Binamics is technologie partner van GfK Retail and Technology bij de implementatie van de Travelscan in Nederland. Op basis van de feitelijke boekingen die door het reisbureau en de direct selling touroperator aan de consument worden verkocht wordt informatie opgeleverd die de actuele stand van zaken in de Nederlandse markt vertegenwoordigt. Reisorganisaties kunnen op basis van de cijfers zien hoe zij presteren ten opzicht van de markt.

Commercieel directeur Laurens van den Oever:
“Bij de realisatie en gebruik van de Travelscan is Binamics een zeer deskundige, gedegen en flexibele partij gebleken”


Over FCm Travel Solutions:
FCm Travel Solutions verzorgt zakenreizen en biedt creatieve maatwerk oplossingen. In Australië zetelt het moederbedrijf met kantoren in tal van landen wereldwijd. Een persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening staan voorop. FCm Travel Solutions opereert vanuit een sterk lokaal karakter en de klant ontvangt dan ook specifieke oplossingen voor de Nederlandse markt

Dienstverlening Binamics:
Binamics verzorgt de management informatie voor FCm Travel Solutions en haar zakelijke klanten. Zo heeft iedereen dagelijks inzicht in de gevlogen en nog te vliegen reizen. De informatie is zowel op hoofdlijnen als in detail beschikbaar.

Commercieel directeur FCm mevr A. Koedijk:
“Binamics is voor FCm Travel Solutions een uiterst betrouwbare, flexibele, oplossingsgerichte en deskundige partner op het gebied van data consolidatie waarmee FCm haar klanten dagelijks kan voorzien van geavanceerde management informatie. Binamics denkt functioneel (procesmatig) en commercieel mee en weet op vakkundige wijze balans te vinden tussen moderne technologie en klantenbehoeften. Last but not least : ze doen wat ze beloven binnen de afgesproken termijn … en sneller. Daarnaast is Binamics voor FCm op interim basis een goede partner voor IT zaken die specifieke expertise en slagvaardigheid behoeven.”


Over Airtrade:

Airtrade Holding behoort tot de vijf grootste reisondernemingen van Nederland. Het is een dynamische en snel groeiende organisatie in de reiswereld met ongeveer 530 medewerkers (maart 2009). Gezamenlijk realiseren zij een omzet van ca. 330 miljoen euro per jaar.
Vliegwinkel, BudgetAir.nl, Hotelwinkel.nl en MaduroTravel zijn rechtstreekse consumenten merken. Daarnaast bedient Airtrade het B2B kanaal met de verkoop aan een groot deel van de Nederlandse reisagenten.

Dienstverlening Binamics:
Binamics integreert gegevens uit diverse systemen zoals omzet, personeel, financieel,telefonie en e-mail tot 1 integraal management informatie systeem. Daarmee weet de organisatie van dag tot dag hoe het ervoor staat. Een aantal concrete voordelen:

  • Met het management informatie systeem evalueert het call center voortdurend de effectiviteit van de medewerker maar ook de intensiteit van communicatie tussen de klant en het call center.
  • De zakelijke klanten worden automatisch periodiek van de gewenste rapportages voorzien
  • Middels de aangeboden cubes analyseren dagelijkse diverse medewerkers van de financiële en commerciële afdeling de cijfers en gebruiken de uitkomsten voor het (bij) sturen van de business.

Over VakantieXperts:
VakantieXperts is een onafhankelijke reisbureauketen met 145 reisbureaus met een landelijke dekking. Met meer dan 750 medewerkers behoort de onderneming tot de grootste particuliere reisbedrijven in Nederland en is nog steeds groeiende. VakantieXperts verkoopt reisproducten van
vrijwel alle Nederlandse reisorganisaties.
Binnen de intensieve samenwerking tussen VakantieXperts en RTN verzorgt Binamics ook de  management informatie voor de ongeveer  100 Thomas Cook Travel shops.

Dienstverlening Binamics:
Binamics verwerkt de omzetgegevens uit het boekingssysteem tot bruikbare managementinformatie voor zowel het hoofdkantoor als eigen reisbureaus en franchisenemers. Voor VakantieXperts en RTN levert dit een flink aantal voordelen op :

  • De reisbureaus kunnen zich spiegelen aan de resultaten van hun collega’s
  • Het hoofdkantoor heeft voortdurend inzicht in resultaten en trends en kan zo adequaat handelen waar nodig
  • Door het inzicht in klantboekingen kan direct marketing veel gerichter worden ingezet. Elke selectie van klanten kan worden gemaakt als doelgroep voor een gerichte actie.

Binamics verzorgt tevens financiele management informatie op basis van de koppeling met Exact Online. Daarmee is het voor VakantieXperts mogelijk om voortdurend inzicht te hebben in de financiele resultaten, bijvoorbeeld per kostenplaats (o.a. alle reisbureaus). Afgezet tegen het budget kan daardoor tijdig bijgestuurd worden indien nodig.

Commercial manager VakantieXperts Gert Bakker :
“Door hun aanpak, persoonlijke betrokkenheid en professioneel inzicht is Binamics voor VakantieXperts een zeer belangrijke partner.
De ontsluiting van onze management informatie, zowel financieel als commercieel is prima geregeld.”

 


Over Tabaronde:
TabarondeTabaronde heeft 400 aangesloten leden die modulair gebruik maken van kernactiviteiten en diensten. Binnen deze 400 ondernemers zijn er vele leden die van de winkelformules Techador en Vivant gebruik maken.

Dienstverlening Binamics:
Binamics verzorgt de komende jaren Business Intelligence voor Tabaronde. Binamics verzorgt de rapportages voor de aangesloten ondernemers, tevens worden de aanleverende producenten van informatie voorzien.  Naast rapportage zal Tabaronde ook alle mogelijkheden krijgen om de cijfers te analyseren en trends te onderkennen. Winkelmandanalyse maakt daar deel van uit.

Algemeen directeur Tabaronde Martijn Stellaard :
“De samenwerking met Binamics zou ik willen beschrijven als kwalitatief en prettig.De combinatie van een goed product verrijkt met en de persoonlijke aanpak heeft me altijd zeer aangesproken.
Door de jaren heen altijd kunnen rekenen op een stabiele performance en als er een(s ) verstoring was, altijd op een adequate opvolging kunnen rekenen. Ik ben enthousiast over Binamics, het product en de mensen. Een aanbeveling!”

 


Over Nedfox:
NedFox is automatiseringspartner van retailorganisaties en winkels in verschillende branches. NedFox is ontstaan vanuit de praktijk, de winkel. Zij spreken uw taal en weten welke informatie u als detaillist nodig heeft. Retailen met IT van NedFox is retailen met behulp van de nieuwste informatietechnologie.

Dienstverlening Binamics:
Binamics heeft de management informatie module ontwikkeld voor de NedFox software systemen. Alle gegevens uit de winkels worden samengevoegd tot management informatie die via talrijke gezichtshoeken kan worden bekeken. Het is een onmisbaar instrument, zowel voor het hoofdkantoor als de winkels. De module wordt ingezet bij de klanten van Nedfox.


Over Terra Travel:
Terra Travel is de overkoepelende organisatie van meerdere merken . Baobab en Summum zijn prominente namen als het gaat om het aanbieden en verzorgen verre reizen. Verkoop vindt plaats via callcenter en website.

Dienstverlening Binamics:
Binamics heeft een analyse gemaakt van het huidige management informatiesysteem en in een adviestraject aangegeven hoe zowel het proces als de resultaten kunnen verbeteren. Daarnaast heeft Binamics interim management verzorgd.


Over Pyton Communication Services:
Pyton levert de reiswereld online Multi-channel portalen, die gebruikt worden door touroperators en reisagenten. Vanuit hun visie op de reisbranche ontwikkelt Pyton op eigen kosten en risico’s producten en diensten. Met behulp van deze producten en diensten krijgen klanten innovatieve “maatwerk” oplossingen tegen een uitstekende prijs prestatie verhouding.

Dienstverlening Binamics:
Binamics verzorgt versnelling van SQL server databases door optimalisatie van de sources van de klant. Daarmee zijn geen ingewikkelde integratieprocessen gemoeid en is het eindresultaat eigendom van de klant.

Business engineer Robert Evers:
“Binamics heeft een zeer geavanceerde zoekmethodiek geleverd aan Pyton. Deze nieuwe zoekmethode versnelt de Waverunner modules met een factor 10.”