Techniek en Binamics

techniek

Er zijn nogal wat aanbieders van Business Intelligence oplossingen, er zijn vaak grote prijsverschillen.

Met de producten van Microsoft voor SQL server en de bijbehorende kubustechnologie worden uw wensen ingevuld tegen een redelijke prijs. Binamics  kent deze producten door en door en is zo in staat uw wensen snel om te zetten in oplossingen.
De inzet van Microsoft producten geldt met name voor de opbouw van het datawarehouse en bijbehorende kubussen als stabiele basis voor management informatie. Van daaruit worden allerlei andere tools aangesloten voor rapportage.

Microsoft heeft middels SSIS (SQL Server Integration Services) een ETL platform gecreëerd waarmee efficiënt een koppeling gemaakt kan worden tussen uw operationele systemen en het datawarehouse.

Boven op het datawarehouse worden vervolgens de kubussen gedefinieerd middels SSAS (SQL Server Analysis Services). Daarmee kunnen gespecialiseerde gebruikers analyses maken middels data mining.

Rapportage gebeurt o.a. middels SSRS (SQL Server Reporting Services) en Power BI. Hiermee is het goed mogelijk om rapportages periodiek te verzenden naar vooraf gedefinieerde geadresseerden (bijvoorbeeld de winkelmanagers). Daarnaast wordt Analyzer gebruikt van Strategy Companion voor interactieve analyses. Gebruik van kubus en rapportages in Excel is standaard voorzien.

En voor directie?

Natuurlijk kan met bovenstaande mogelijkheden informatie op detailniveau maar ook op bedrijfsniveau worden gemaakt, bijvoorbeeld juist dat ene dashboard waarmee directie in 1 oogopslag kan zien wat de gezondheid van de organisatie is. En is er dan wat aan de hand? Dan kunt u inzoomen tot het gewenste niveau en snel de vinger op de zere plek leggen.