Binamics faciliteert Isropa Reizen met waardevolle managementinformatie

Binamics gaat voor Isropa Reizen diensten verzorgen op het gebied van business intelligence. Isropa Reizen gebruikte de moeilijke Corona tijd om dit traject op te starten en een goed analyse instrument in handen te hebben als reizen straks weer mogelijk is.

Isropa Reizen en Binamics zijn een samenwerking aangegaan om onder andere de data uit GRIP (van 1TIS) beschikbaar te maken en in een analyse kubus te combineren tot financiële kerncijfers. De afgelopen maanden hebben Marcel Gritter, Manager Finance Isropa Reizen en Roland Huizer van Binamics hard gewerkt aan het huidige resultaat.

“Het kost nu nog veel tijd om alle data handmatig te combineren tot bruikbare informatie in overzichten. Dat is straks voorbij en daardoor kunnen we ons veel meer richten op het daadwerkelijk analyseren van de cijfers. De frequentie van informatie gaat ook flink omhoog en collega’s kunnen gemakkelijker zelf benodigde informatie opvragen. Tijdens de samenwerking met Binamics is gebleken dat zij een toegankelijke partij is die op pragmatische wijze en met veel verstand van de reisbranche goede management informatie levert. Middels het abonnement laten zij de functionaliteiten voortdurend meegroeien met onze wensen”, aldus Marcel Gritter, Manager Finance Isropa Reizen.

Innovation award voor VCK Travel met nieuwe tool Analytics

https://www.travmagazine.nl/btmf-awards-oa-klm-en-annemarie-ariesen-in-de-prijzen/

Bron : Travmagazine

 

Big Data Expo 19 en 20 September

De tweedaagse vakbeurs voor Big Data oplossingen https://www.bigdata-expo.nl/nl

 

 

Trends omzetten in toegevoegde waarde voor de klant

Bij LOKO in Zeewolde organiseerde Ondernemersbelang een rondetafelgesprek met ICT bedrijven over trends in ICT. Bijgaand het verslag.

Rondetafel gesprek

D-rt Groep: verhogen slagkracht met Binamics

 

TravelPro, 15 december 2014

D-rt Groep: verhogen slagkracht met Binamics

 

“Sommige producten lopen slecht, hoe is dat eigenlijk bij collega winkels ?”

U ziet dat producten slecht lopen in een vestiging maar hoe komt dat nu ? Het is dan plezierig om te weten hoe de verkoop gaat bij andere vestigingen of franchisenemers.

Indien de verkoop daar wel goed gaat kunt u overleggen over de oorzaak. Bijvoorbeeld de schappresentatie kan verschillend zijn.

Met de introductie van business intelligence kunt u benchmarken op elk gewenst niveau. Van totaal niveau tot product niveau. Met deze informatie kunt u vervolgens direct ingrijpen en de verkoop verbeteren.

Dashboards zijn natuurlijk prachtig, maar wat heb je er aan als de onderliggende cijfers niet kloppen ?

Regelmatig worden keuzes voor Business Intelligence (BI) genomen op basis van de mooie plaatjes van een tool leverancier. Ook daarna, bij de implementatie, wordt gestart met  de opmaak van dashboards en mooie grafieken. Zeker een belangrijk onderdeel maar wat Binamics betreft is dat het sluitstuk van de implementatie. De kwaliteit van de cijfers is immers de basis voor een succesvolle implementatie.

Met Business Intelligence leg je een schil over de operationele systemen heen (= datawarehouse), die wordt gevoed met data uit die operationele systemen. Essentieel is dan wel dat de data in het BI systeem overeen komt met de data uit het aanleverende systeem. Niet alleen bij de start van het project maar ook van dag tot dag : zijn alle mutaties meegekomen, worden historische wijzigingen opgepakt, is herladen mogelijk ? etc.

Indien meerdere systemen worden gekoppeld dienen relaties goed gelegd te worden : “Is de periode indeling gelijk in beide systemen ?  Hanteren de verschillende systeem dezelfde groepsindeling en kennen ze dezelfde artikel nummers ? “  Tal van vragen die besproken en geïmplementeerd moeten worden.

Als bovenstaande goed is ingevuld, is er een robuuste basis met informatie voor het gehele bedrijf. De afdeling sales, marketing, controlling, inkoop en directie kijken elk naar eigen KPI’s maar steeds vanuit dezelfde basis.

Het implementeren van dashbaords is daarna een prachtig sluitstuk van een succesvol BI traject.

Veel succes !

Binamics sluit aan op Exact Online

Binamics heeft de koppeling met Exact Online gerealiseerd. Daarmee wordt dagelijks alle relevante data van de klant uit Exact Online naar het Binamics datawarehouse gehaald en verwerkt tot alle mogelijke management informatie.

Met behulp van Financial Dashboarding van Binamics heeft u alle relevante financiële kerncijfers op een rijtje met 1 druk op de knop. Daarbij bent u niet gebonden aan de inrichting van het grootboek in Exact Online maar kunt u alternatieve indelingen of groeperingen maken die beter aansluiten bij  uw gewenste KPI’s. U kunt de gegevens uit meerdere administraties integreren.

Indien u met meerdere kostenplaatsen werkt dan kunt u benchmarken tussen de verschillende kostenplaatsen. Bijvoorbeeld de verschillende afdelingen/divisies van een organisatie of de winkels van een retailer.

Desgewenst kunt u inzoomen op uw debiteuren en crediteuren en worden trends inzichtelijk.

Binamics kan de financiële gegevens ook aanvullen met gegevens uit andere systemen. Zo kunt u uw budgetten importeren en vervolgens afzetten tegen de gerealiseerde cijfers. Maar ook is het mogelijk de cijfers met uw omzetgegevens aan te vullen waardoor verdere verdieping mogelijk is.

Ons systeem is webbased, u heeft dus uitsluitend een computer met internet nodig om Financial Dashboarding van Binamics te kunnen gebruiken.

 

 

 

Michel Taheij versterkt de Binamics organisatie

Michel Taheij is in dienst getreden van Binamics als consultant Business Intelligence. “We zijn erg blij met de komst van Michel, daarmee wordt de continuiteit verder gewaarborgd en halen we een schat aan kennis en ervaring in huis op het gebied van Microsft development en database kennis”.

 

Binamics verzorgt rapportage voor Fair Bewaking

Binamics gaat de komende jaren management rapportage verzorgen voor Fair Bewaking en haar klanten. Beide bedrijven zijn in Lelystad gevestigd.

Fair Bewaking is onderdeel van de Fair Groep, deze verzorgt naast bewakingsdiensten ook schoonmaak en bedrijfsdiensten (www.fairgroep.nl). Fair Bewaking hecht grote waarde aan de rapportages van Binamics juist omdat de dienstverlening van Fair veelal in de nacht plaatsvindt en klanten de dienstverlening dus slecht kunnen zien. Door een steeds betere rapportage krijgt de klant meer inzicht in de kwaliteit van de dienstverlening.